TEKST VERGROTEN    tekst verkleinen tekst vergroten

Tarieven

Bijna al onze behandelingen vallen voor 100% onder de basiszorgverzekering. Wel stellen alle verzekeraars een verwijsbrief van uw huisarts (of jeugdarts indien uw kind een behandeling ondergaat) verplicht. Als bijv. uw opticien het advies geeft om bij ons een afspraak te maken, moet u toch eerst naar uw huisarts. Een verwijsbrief geldt voor de periode waarvoor de verwijzing is verleend. Als de verwijzing is voorzien van een datum tot wanneer de verwijzing geldig is en deze datum is verlopen, dan dient u opnieuw een verwijsbrief bij uw huisarts te vragen. Als de verwijzing niet voorzien is van een datum, is de verwijzing inprincipe onbeperkt geldig. Een zorgverzekeraar kan hier echter eisen aan stellen in de polis. Bent u in het bezit van een oudere verwijsbrief en twijfelt u? U doet er verstandig aan dit te controleren bij uw zorgverzekeraar. 

We sturen facturen bijna altijd rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar, zodat u geen omkijken heeft naar de administratieve afhandeling.

   

BELANGRIJK: Om deze service te kunnen bieden hebben we van u de juiste polisgegevens nodig en dient u een geldig legitimatiebewijs te kunnen tonen. Daarom vragen we u deze gegevens altijd mee te nemen wanneer u ons bezoekt.

Als u niet kunt aantonen dat de geboortedatum op uw legitimatiebewijs overeenkomt met de datum bekend bij de zorgverzekeraar, dan kunnen wij u helaas niet helpen totdat dit administratief is geregeld. Ook is het belangrijk dat u de juiste huisarts meldt wanneer u uw afspraak bij ons maakt. Als u zonder verwijzing of met onjuiste gegevens een bezoek aan Oogheelkunde Rijswijk brengt, kan het zijn dat uw zorgverzekeraar de factuur niet vergoedt.

Van uw zorgverzekeraar ontvangt u een periodiek overzicht van de gedeclareerde kosten. Uw verzekeraar zal het verplichte eigen risico rechtstreeks met u verrekenen.

Heeft u een afspraak gemaakt, maar kunt u toch niet komen? Zeg deze dan af door ons te bellen. Voor het niet nakomen van een afspraak brengen we € 42,50 bij u in rekening. Deze kosten moet u zelf betalen en kunt u niet declareren bij uw zorgverzekering.

Uitzonderingen

De volgende behandelingen en onderzoeken kunnen gedeeltelijk of helemaal niet vergoed worden door uw zorgverzekering. Neem bij twijfel contact op met uw zorgverzekeraar.

Ooglidcorrecties
Correcties aan de bovenoogleden vallen buiten de basisverzekering. In sommige gevallen kan een deel van de kosten vergoed worden door de aanvullende verzekering. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar. Als uw zorgverzekeraar geen afspraken heeft gemaakt over de vergoeding van een ooglidcorrectie, dan zijn de kosten € 940,-. U dient deze kosten vooraf te voldoen. Lees hier meer over onze ooglidcorrecties.

Torische lenzen
Torische lenzen worden gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar. De overige kosten a € 750,- moet u vooraf zelf betalen.

CBR-keuring
Oogheelkundige onderzoeken als onderdeel van uw CBR-keuring worden niet vergoed door uw verzekeraar. De keuring kost € 60,- inclusief BTW en moet na afloop in de kliniek betaald worden. In beide klinieken is een pinautomaat aanwezig.

Niet verzekerd?

Als u niet verzekerd bent via de basisverzekering, betaalt u alle kosten zelf. Voor u gelden dan de passantentarieven.

Bekijk via deze link de tarieven voor 2017. Via de volgende link bekijkt u de tarieven van 2016. 

Medische zorg zelf betalen?

Heeft u geen geldige verwijsbrief van de huisarts en wilt u toch behandeld worden door een specialist? Dan kan het zijn dat u de behandeling zelf moet betalen of dat u pas behandeld wordt als u de juiste verwijzing heeft. 

Wilt u de behandeling zelf betalen? Dan heeft u geen verwijzing nodig en kunt u een afspraak maken. Helaas is het achteraf niet mogelijk uw rekening alsnog in te dienen bij de zorgverzekeraar. 

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen over onze tarieven?
Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.

> afspraak maken

Oogheelkunde Rijswijk is lid van:

KIWA-keurmerk ZKN-keurmerk