Oogheelkunde Rijswijk gebruikt cookies om u beter te kunnen helpen en de website te verbeteren. Indien u hiermee akkoord bent, hoeft u uw voorkeuren niet te wijzigen. - Bekijk details
TEKST VERGROTEN    tekst verkleinen tekst vergroten

Honden in de kliniek

Wij begrijpen dat een hond een belangrijke rol in uw leven kan spelen. Echter, in het kader van infectiepreventie kunnen wij uw trouwe viervoeter niet toelaten in de kliniek. Honden (en huisdieren in het algemeen) kunnen dragers en overbrengers zijn van pathogene micro-organismen. Deze micro-organismen kunnen overgedragen worden via de vacht en besmettingen met staphylokokken, darmbacteriën zoals salmonella en campylobacter, parasieten en schimmels veroorzaken bij u en uw medepatiënt.

Uitzondering

In enkele gevallen is een patiënt echter afhankelijk van de hond. Deze honden hebben een begeleidende functie zoals de blindengeleidehond of de begeleidende hond bij patiënten met een spierziekten. Uiteraard geldt bovengenoemd beleid niet wanneer uw hond een begeleidende functie vervuld. Indien u afhankelijk bent van uw hond verzoeken wij u wel vriendelijk dit van tevoren aan onze medewerkers door te geven bij het maken van een afspraak. Wanneer wij op de hoogte zijn van uw bezoek met uw begeleidende hond treffen wij enkele voorzorgsmaatregelen in het kader van infectiepreventie en kunnen wij u en uw hond van harte welkom heten in onze kliniek!

Oogheelkunde Rijswijk is lid van:

KIWA-keurmerk ZKN-keurmerk