Oogheelkunde Rijswijk gebruikt cookies om u beter te kunnen helpen en de website te verbeteren. Indien u hiermee akkoord bent, hoeft u uw voorkeuren niet te wijzigen. - Bekijk details
TEKST VERGROTEN    tekst verkleinen tekst vergroten

Alle artsen en medewerkers van Oogheelkunde Rijswijk hebben passie voor hun vak, leren continu bij en stellen alles in het werk om u zo goed mogelijk te helpen. Samen heeft het team tientallen jaren ervaring in binnen- en buitenland. Hier leert u uw arts alvast een beetje kennen.

L. Koetsier
Oogarts
Oogarts Leonoor Koetsier is werkzaam op onze locaties Warmond en Rijswijk. Haar specialisatie is Vitreoretinale chirurgie en Cataractchirurgie. “Ik vind de oogheelkunde een van de mooiste medische vakken, je kunt de patiënten echt iets bieden. Met een staaroperatie open je soms letterlijk de ogen en kunnen mensen weer dingen die ze voorheen niet meer konden.”
J. Martinez de Aragón Lancha
Oogarts
Oogarts Javier Martinez de Aragón Lancha is een van de chirurgen bij Oogheelkunde Rijswijk. Hij is werkzaam op de locatie in Rijswijk. Zijn specialisaties zijn staaroperaties en ooglidcorrecties. Wat hem aansprak in de oogheelkunde is het feit dat je iemands levenskwaliteit verbetert.
E. Souza Aragão
Oogarts
Evelise Souza Aragão is sinds 2000 als oogarts werkzaam op locatie Rijswijk. Ze heeft in onder andere Brazilië en België gestudeerd en is Fellow of the European Board of Opthalmology. Ze heeft een grote passie voor oogheelkunde in het algemeen en medische retina (netvliesaandoeningen) in het bijzonder. “Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Het vak blijft heel interessant, omdat je steeds meer kunt zien met nieuwe technologieën.”
J. Swart
Oogarts
Jaap Swart is een van de chirurgen werkzaam op de locatie in Rijswijk, gespecialiseerd in staaroperaties. “Het oog is een mooi, gecompliceerd orgaan. Je kunt oogheelkunde heel breed zien, het heeft met neurologie te maken, interne geneeskunde en natuurlijk ook chirurgie. Er is geen enkel medisch beroep dat er niets mee te maken heeft.” Het mooiste aan zijn werk vindt hij dat hij veel mensen goed kan helpen om beter te zien of hun zicht te laten behouden.
T. Buurma
Oogarts
Tim werkt in Warmond en Rijswijk, waar hij een van de opererende oogartsen is. Hij heeft zich toegelegd op behandeling van glaucoom en aandoeningen van lens en hoornvlies. “Het oog is een complex orgaan dat met onze apparatuur tot in detail te onderzoeken is. Iedere oogaandoening zie ik als een puzzel die meestal goed is op te lossen. Bij problemen waar het zicht blijvend wordt bedreigd is goede aandacht en uitleg essentieel.”
R. Bandhoe
Oogarts
Remy Bandhoe is sinds 1999 verbonden aan Oogheelkunde Rijswijk, gespecialiseerd in staaroperaties. Hij is werkzaam op de locatie in Rijswijk. “Het is een technisch beroep wat steeds ingewikkelder wordt. Je kunt steeds meer meten, laseren en opereren. Het geluk van de patiënt is echter het belangrijkst: Ik help mensen opnieuw kijken. Na een operatie kunnen ze kleuren weer goed zien, zien ze dat de gordijnen niet paars, maar rood zijn. Die blijdschap is heel waardevol.”
S. Karim
ANIOS
Sargool Karim is basisarts op de locatie Warmond, waar zij zich naast algemene oogheelkundige onderzoeken voornamelijk bezighoudt met glaucoombehandelingen en ooglidcorrecties. “Ik vind de communicatie met patiënten het meest belangrijk. Er is nog veel onbekend over oogaandoeningen. Bij sommige aandoeningen is het echter nodig om ook de levensstijl aan te pakken, daarom is het zo belangrijk iedere patiënt genoeg tijd te geven en hun zorgen te bespreken.”
J. Diets
ANIOS
Joke Diets is basisarts en voert zelfstandig behandelingen uit op de locatie in Rijswijk. Ze helpt voornamelijk mensen die glaucoom of cornea-problemen hebben. Tijdens haar coschappen ontdekte ze de veelzijdigheid en sociale aspecten van oogheelkunde. “Goed uitleggen helpt nog beter dan oogdruppels of een zalf. Mensen moeten dan ook weten dat ze me alles mogen vragen. Schrijf desnoods uw vragen op, dat voorkomt dat u iets vergeet en u onnodig zorgen maakt.”
A. Stolk- Buis
Orthoptist
Anne Stolk- Buis is werkzaam bij Oogheelkunde Rijswijk als Orthoptist. “Er is geen dag dat ik met tegenzin aan mijn spreekuur begin. Omdat de kinderen meestal als peuters bij mij binnenkomen en, als dat nodig is, als tieners pas weer weggaan begeleid ik niet alleen de visuele ontwikkeling maar bouw ik ook een band op met zowel de kinderen als hun ouders. Met persoonlijke aandacht, tijd, en vooral veel plezier probeer ik zo goed mogelijk mijn onderzoeken te doen en de ouders te informeren.”
A. de Leuw
Orthoptist
Anouk de Leuw is sinds 2009 werkzaam bij Oogheelkunde Rijswijk als orthoptist en werkt sinds 2013 ook op de locatie in Warmond. Zij ziet met name kinderen tot en met 12 jaar maar ook volwassenen met uiteenlopende klachten. “De basis bij het leveren van goede zorg is de communicatie. Een stukje persoonlijke aandacht, voldoende tijd nemen en het geven van duidelijke uitleg is dan ook waar ik naar streef. Samen met de patiënt een individueel en helder behandelplan opstellen waarbij het doel duidelijk is: twee ogen die evenveel zien en goed kunnen samen werken!”
I. Ben Ali
Orthoptist
Ikram Ben Ali is sinds januari 2017 werkzaam als orthoptist bij Rijswijk Oogheelkunde. Zij ziet volwassenen en kinderen met klachten zoals dubbelzien, hoofdpijn, scheelzien en leesproblemen. ‘’Ik heb een leuke afwisselende baan doordat ik veel patiënten met diverse achtergronden zie. Het leveren van zorg op maat, door voor elke patiënt de juiste diagnose vast te stellen en een gepast behandelplan te bedenken en uit te voeren, vind ik erg interessant. Communicatie met de patiënt en met de ouders van jonge patiënten vind ik erg belangrijk. Elke patiënt is uniek en dat maakt mijn werk zo bijzonder."

Focus op oogzorg!

Oogheelkunde Rijswijk is lid van:

KIWA-keurmerk ZKN-keurmerk