Oogheelkunde Rijswijk gebruikt cookies om u beter te kunnen helpen en de website te verbeteren. Indien u hiermee akkoord bent, hoeft u uw voorkeuren niet te wijzigen. - Bekijk details
TEKST VERGROTEN    tekst verkleinen tekst vergroten

Glaucoom

Glaucoom is een veel voorkomende chronische oogziekte, waarbij de oogzenuw beschadigd raakt.
De oogzenuwvezels sterven af, waardoor delen van het (buitenste) gezichtsveld verdwijnen.
Glaucoom wordt meestal veroorzaakt door verhoogde oogdruk.

Glaucoom is pijnloos en vaak verdwijnen eerst de uiterste delen van het gezichtsveld. Daarom wordt de oogziekte vaak pas opgemerkt wanneer het gezichtsveld drastisch kleiner wordt.
Er bestaat ook een glaucoomvorm waar mensen een normale oogdruk hebben.
Ook is het mogelijk dat u een verhoogde oogdruk heeft, maar er geen schade is aan de oogzenuw.
Dit heet oculaire hypertensie.

Als glaucoom niet wordt behandeld, kan het leiden tot blindheid. Door op tijd te starten met een behandeling, kan de schade aan uw gezichtsveld worden beperkt. Schade aan uw oog is onherstelbaar, maar de vooruitgang van glaucoom kan door de behandeling worden vertraagd of zelfs gestopt.

Glaucoom wordt meestal behandeld met oogdruppels. Als deze niet werken, kan een laserbehandeling of microchirurgische behandeling helpen. Naast de behandeling zult u regelmatig gecontroleerd worden door uw oogarts.

Glaucoom is vaak een familiaire ziekte, dat betekent dat meerdere mensen in de familie dezelfde aandoening krijgen. Als iemand in de familie glaucoom heeft, is het aan te raden dat alle familieleden boven de 40 jaar zich regelmatig door de oogarts laten controleren.

 

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen over onze laserbehandelingen of ooglidbehandelingen?
Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.

> afspraak maken

Oogheelkunde Rijswijk is lid van:

KIWA-keurmerk ZKN-keurmerk